koobdar.ir

وبسایت آموزشی کوبدار

صفحه اصلی زبان انگلیسی دیکشنری کوبدار کامپیوتر و برنامه نویسی برق و الکترونیک
ورود/ثبت نام تماس با ما جستجو در سایت
معنی کوبدار چیست؟
ورود به حساب کاربری ارتباط با ما

مجله آموزشی کوبدار برگ درخت کوبدار

koobdar.ir

برای مشاهده لیست آموزش های ویژه کوبدار گزینه زیر را انتخاب کنید:

لیست آموزش ها

از ما جهت گسترش آموزش های زبان انگلیسی کوبدار حمایت کنید

برای حمایت از ما کلیک کنید

راهنمای کامل تدوین یک برنامه جامع برای یادگیری زبان انگلیسی

طرح و برنامه باعث می شود کارهای شما در مسیر درست قرار بگیرد. از پختن یک کیک ساده گرفته تا یک کار فنی پیچیده. طرح و برنامه ریزی به ما کمک می کند تا برای مشکلات آماده باشیم و از مسیر خود برای رسیدن به هدف خارج نشویم.
بنابراین اگر می خواهید که زبان انگلیسی را یاد بگیرید، نیاز به یک برنامه ریزی قوی دارید.
در این مقاله ما چهار قدم برای ساخت یک برنامه عالی برای یادگیری زبان طبق نیازهای شما را معرفی می کنیم و با ذکر مثال و نکته به شرح هر مرحله می پردازیم.

برنامه جامع یادگیری زبان

چرا برای یادگیری زبان نیاز به برنامه ریزی داریم؟

done_all چیزی های زیادی در زبان انگلیسی وجود دارد که شما باید یاد بگیرید. مثل کاری که خیلی بزرگی است که به نظر هرگز پایانی ندارد.

1: یک برنامه، یادگیری زبان را مدیریت پذیر می کند و باعث می شود تا پروسه بزرگ یادگیری یک زبان خارجی را به بخش ها و قدم های کوچکتر تبدیل کنید و وقتی که روی این قدم های پله پله تمرکز کنید، دیگر یادگیری زبان خیلی سخت به نظر نمی رسد.
2: برنامه ریزی برای مطالعه باعث میشود که شما بتوانید میزان پیشرفت خود را اندازه بگیرید. مقایسه هفته به هفته پروسه یادگیری، به شما نشان می دهد که چقدر موفق بوده اید و چه چیزهایی را باید قوی کنید. این کار باعث می شود یادگیری برای شما جذاب تر باشد.
3: برنامه ریزی باعث می شود تا شما مجبور باشید که هدف تعیین کنید. هدف باعث می شود که شما بدانید که از کجا شروع کرده و چطور به راه ادامه دهید.
4: ساخت یک برنامه مختص به خودتان باعث می شود شما بتوانید با سرعت متناسب با خودتان حرکت کنید و یاد بگیرید.

مراحلی را که برای تدوین یک برنامه شخصی و مناسب برای یاد گیری زبان باید در نظر بگیرید:

مرحله اول: این سوالات را از خودتان بپرسید تا برنامه تان را آماده کنید.

پاسخ صادقانه شما باعث می شود که بهترین برنامه را داشته باشید!

1 - چرا من باید انگلیسی یاد بگیرم؟ هدف و دلیل من چیست؟

done_all برای کار؟ برای تحصیل؟ آیا می خواهید به کشوری دیگر بروید؟ آیا می خواهید در کلاس انگلیسی با معلم خود روان صحبت کنید!؟
لیستی از چیزهای مثبتی که بعد از یادگیری زبان اتفاق خواهد افتاد را بنویسید. آن ها را به ترتیب اهمیت لیست کنید. این کار باعث می شود تا هدف اصلی خود را در یادگیری زبان بفهمید. اهداف شما برنامه شما را ساماندهی می کند. خواهید فهمید که چه بخوانید و چطور یاد بگیرید.

2 - چطور به بهترین شکل ممکن یاد بگیرم؟ استایل یادگیری من چیست؟

done_all آیا از یادگیری زبان از طریق مکالمه لذت می برید؟ آیا وقتی که می نویسید بهتر یاد می گیرید یا وقتی با عکس کار میکنید؟ صبح ها حس مطالعه دارید یا هنگام غروب؟
پاسخ به این سوالات باعث می شود تا شما برنامه ای برای یادگیری سریع زبان داشته باشید.

3 - چقدر زمان دارم؟

done_all صرف زمان بسیار زیاد در هفته برای یادگیری زمان باعث می شود تا احساس کنید که هرگز یادگیری را به سرانجام نخواهید رساند. صرف زمان بسیار کم نیز چنین احساسی را در شما ایجاد خواهد کرد.
واقعگرا باشید. به هفته خود نگاه کنید و حساب کنید که دوست دارید چقدر زمان برای یادگیری زبان در نظر بگیرید. اگر مطمئن نیستید، یک هفته را به زندگی عادی ادامه دهید و در طول آن، زمان هایی که می توانید مطالعه کنید را بنویسید. مثلا شما ممکن است پی ببرید که یک ساعت قبل شام و نیم ساعت داخل اتوبوس برای رفتن به دانشگاه یا سر کار و نصف روز در آخر هفته را می توانید به یادگیری زبان اختصاص دهید.

4 - از چه ابزار و منابعی برای یادگیری زبان استفاده کنم؟

done_all آیا سیستم خانگی دارید یا گوشی هوشمند یا یک کتاب کار؟ آیا نزدیک یک کتابخانه زندگی یا کار می کنید؟ آیا نرم افزار یا اپلیکشین خاصی برای کمک به یادگیری زبان دارید؟ اگر نه، از کجا باید این امکانات را فراهم کنید؟ چقدر پول باید صرف آن کنید؟
این راهی بسیار خوب برای شناخت ابزار لازم برای یادگیری زبان است. به این فکر کنید که چطور از این ابزار برای یادگیری زبان استفاده کنید.

5 - به افراد دیگری برای کمک نیاز دارم؟چه کسی؟ چطور روی کمک آن ها حساب کنم؟

done_all آیا به تنهایی بهتر یاد می گیرید یا بهتر خواهد بود که همراه یک زبان آموز دیگر کار کنید؟ آیا معلم یا دوست خاصی دارید که به شما کمک کند؟
مردم منابع شگفت انگیزی هستند! به ارتباط با بقیه برای یادگیری زبان و به اشتراک گذاری دستاوردهای خود فکر کنید. مثلا در شبکه های اجماعی شما می توانید مشتاقان زیادی برای یادگیری زبان پیدا کنید.

مرحله دوم: برنامه خود را برای یادگیری زبان بسازید

done_all از پاسخ های خود در بخش قبل استفاده کنید و به کمک مراحل ذیل برنامه خود را تدوین کنید:

1 - شخصی ترین دلیل و هدف برای یادگیری زبان را انتخاب کنید.

done_all مهمترین دلیل و هدف یادگیری زبان را به صورت واضح معلوم کنید و بنویسید. چیزی مثبت و قابل دستیابی. مثلا بگویید: هدف من این است که با اعتماد به نفس کامل در محیط دانشگاه به زبان انگلیسی حرف بزنم.

2 - هدف خود را به گام های کوچک تقسیم کنید

done_all قدم های کوچکتر که برای رسیدن شما به هدف نهایی لازم است را بنویسید. این قدم ها می توانند تمام حوزه های یادگیری زبان شامل نوشتن، خواندن، گوش دادن، لغت، مکالمه و یا مهارت های اجتماعی را شامل شود. مثلا:
لغات مربوط به حرفه ی خودم را یاد بگیرم
نحوه نوشتن متن رسمی را یاد بگیرم
با اعتمام به نفس بیشتری بتوانم با همگروهی های خود صحبت کنم

3 - یک برنامه و جدول زمانبندی برای یادگیری درست کنید

done_all یک هفته زمانی مناسب برای یک برنامه است چون معمولا مردم در یک هفته به صورت روتین و خودکار عمل میکنند. (یعنی ممکن است که امروزشان با فردای آن ها متفاوت باشد ولی در طول یک هفته معمولا زندگی و اهداف مشخصی دارند.) یک جدول بکشید با هشت ستون. ایام هفته را در آن یاد داشت کنید و یک ستون را به توضیحات اختصاص دهید. ساعت های هر روز را از وقتی که بیدار می شوید تا وقتی که میخوابید را کنار هر ستون بنویسید.

4 - جدول برنامه را پر کنید

done_all ابتدا، فعالیت های معمول خود را در طول هفته یادداشت کنید. اگر شما دوشنبه ها ساعت 8 صبح سر کار می روید آن را در ستون مربوط به روز دوشنبه با ذکر ساعت بنویسید (8: رفتن سر کار) و به همین ترتیب تمامی فعالیت های معمول در طول هفته را.
حال به تعداد ساعاتی که برای مطالعه خود حساب کرده بودید فکر کنید. آن ها را در محل های مربوطه در جدول با ذکر ساعت یادداشت کنید. اصل را یادگیری زبان قرار دهید. مثلا اگر هنگام صبح لذت بیشتری برای مطالعه می برید، پس برنامه ورزشی خود را از صبح به بعد از ظهر جابجا کنید. وقت استراحت را فراموش نکنید! به طور مثال برنامه ذیل حاصل حساب و کتاب شما شده است:
دوشنبه:
7 : صبحانه
8 : مطالعه انگیسی در خانه
9 : مطالعه انگلیسی داخل مترو یا اتوبوس
9.30 : شروع به کار
17 : اتمام کار و ترک محل کار
17.30 : پیاده روی غروب دم
18 : مطالعه انگلیسی در راه باگشت از محل کار
18.30 : نماز و عبادت!
19 : استراحت
20 : شام
21: خوابیدن

5 - با تیک زدن میزان پیشرفت خود را اندازه بگیرید

done_all از روی این تیک ها تصمیم بگیرید. مهم است که شما از طریق این مقایسه ها انتخاب کنید. هر دوهفته یکبار خروجی ها را بررسی کنید. نتایج حاصل از این تست باعث می شود که شما برنامه هفته بعد خود را مناسب تر بنویسید.

مرحله سوم: محتویات برنامه خود را سازماندهی کنید

done_all بعد از طی مراحل بالا، حالا شما می توانید برنامه خود را با آنچه که می خواهید یاد بگیرید، پر کنید.
به لیست اهداف خود برگردید. به شما کمک خواهد کرد که تصمیم بگیرید در طول هفته چه یاد بگیرید. مثال قبلی ما این بود:
یادگرفتن لغات مربوط به حرفه خود
یادگیری نحوه نوشتن رسمی به زبان انگلیسی
صحبت با همکاران با اعتماد به نفس بیشتر

1 - قدم های خود را طبق اهمیتی که دارند مرتب کنید

done_all تصمیم بگیرید که روی کدام هدف باید بیشتر وقت بگذارید. همچنین به این فکر کنید که چه کارهایی به افزایش مهارت های شما کمک خواهد کرد. ممکن است که اهداف در یک هفته نسبت به هفته ی قبل جابجا شوند. مثلا:
هدف اول: 50 درصد زمان مطالعه در هفته
هدف دوم: 25 درصد
هدف سوم: 25 درصد
اولویت و مقدار زمان مصرفی بستگی به خودتان دارد.

2 - استراتژی ها و منابعی که به رسیدن به هدف شما را کمک می کند را انتخاب کنید

done_all اینجا جایی است که شما متد و استایل یادگیری خود را انتخاب می کنید و در طول یادگیری از آن استفاده می کنید. مثلا در برنامه صبح، گوش دادن به انگلیسی از طریق صوت داخل اتوبوس می تواند نقشه و برنامه شما باشد. یا پیاده روی بعد از ظهر با دوستان می تواند فرصت خوبی برای به اشتراک گذاشتن یادگیری های شما باشد.
به این فکر کنید که چطور می توانید از منابع یادگیری زبان در برنامه خود به صورت هوشمندانه استفاده کنید.

3 - استفاده از مطالعه های اضافه

done_all گاهی اوقات ممکن است حتی با بهترین برنامه ریزی هم یادگیری زبان گیج کننده باشد! پس در این مواقع از یک سری نکات و روش ها استفاده کنید که برنامه شما را روی کار نگه دارد! به طور مثال:

1 - از قافیه ها و کلمات قصار استفاده کنید!

قافیه سازی کنید یعنی کلمات را که صدای مشابهی دارند را کنار هم قرار دهید مثلا:

the fox throwing rocks from the box is wearing socks.

done_all تعداد زیادی از این دست جملات ریتمی وجود دارند که شما می توانید بسازید یا پیدا کنید و به کمک آن لغات سخت را یاد بگیرید.
کلمات قصار کلمات گنده ای(!) هستند که ریتم ندارند. مثلا: better safe than sorry. تعداد زیادی از این دست کلمات را می توانید در اینترنت پیدا کنید. ولی چرا خودتان نسازید؟!

2 - زیر دوش حمام بخوانید!

done_all تا حالا از اینکه آهنگی از ذهنتان نمی رود عصبانی شده اید؟ الان وقت آن است که از چنین اتفاقات خوشحال شوید! گوش دادن به ترانه های انگلیسی می تواند یکی از راه های مفید برای یادگیری زبان باشد (در مقالات قبلی به آن اشاره شده است). یکی از استفاده های این آهنگ ها این است که شما می توانید وقتی در حال انجام کارهای روزمره خود هستید از آن ها استفاده کنید و بخوانید.

3 - یک درب را به لغت اختصاص دهید!

done_all روی یک کاغذ لغاتی که مشکل دارید را بنویسید و آن را روی یکی از درهایی که بیشتر از آن رفت و آمد می کنید بنویسید و هر بار در برخودر با آن، تمرینشان کنید.

4 - اشتباهات را به تمرین روزانه تبدیل کنید!

done_all اگر در استفاده از کلمه ای دچار اشتباه می شوید از دوست انگلیسی بلد خود یا از اینترنت، 7 جمله مربوط به آن را که استفاده درست از کلمه را بیان می کنند، روی کاغذ نوشته و هر روز آن را تمرین کنید.

4 - تصمیم بگیرید که چگونه خود را امتحان کنید

done_all الان که ما منابع یادگیری را به برنامه آموزشی خود افزوده ایم زمان آن رسیده است که تیک زدن را کنار بگذاریم و یا خودمان متدی برای تست داشته باشیم یا از منابع موجود در اینترنت و سایت های موجود برای تست کردن سطح یادگیری خود استفاده کنیم. مثلا برای مهارت های کلی زبان به اینجا، برای تست دانش مربوط به گرامر و لغت به اینجا و برای تست توان شنیداری و خواندن خود به اینجا مراجعه کنید. یا همانطور که گفتیم خودتان روشی داشته باشید. مثلا از کسی که زبان بلد است بخواهید تا درباره توانایی های شما نظر دهد.

مرحله چهارم: یادگیری زبان را آسان کنید

done_all اکنون که برنامه آموزشی شما تدوین شده است، از این تکنیک ها استفاده کنید تا مطالعه انگلیسی خود را به چیزی که می خواهید و هدفتان است برسانید.

1 - کاری کنید برنامه شما خوب به نظر برسد.

done_all چیدمان و طراحی مناسب برنامه روی کاغذ باعث افزایش اشتیاق شما خواهد شد. هدف اصلی یادگیری خود را با کلماتی درشت و به طریق مطلوب خود تزئین کنید. این کار حتی باعث خوب شدن حال شما بعد از اندکی زدگی خواهد شد!
همزمان با کار روی ظاهر خود برنامه، سعی کنید آن را برای استفاده، آسان کنید.

2 - محیط مطالعه خود را تنظیم کنید!

done_all قسمتی از خانه یا محل کار را که احساس خوبی نسبت به آنجا دارید را انتخاب کنید. روی آن وقت بذگذارید و مرتبش کنید و با منابع و ابزار یادگیری زبان تبدیل کنید.

3 - برای خود یادآوری تنظیم کنید

done_all حواسپرتی از برنامه رخ خواهد داد پس برای آن آماده باشید. یادآوری می تواند تقویم گوشی باشد یا یک تکه کاغذ. سعی کنید از جملات مثبت برای یادآوری استفاده کنید!

4 - نسبت به برنامه خود انعطاف داشته باشید

done_all اگر در خلال یادگیری دچار زدگی شدید (متاسفانه در بین زبان آموزان بسیار شایع است!)، لیست کارهای خود را نگاه کرده و روی قدم بعدی متمرکز شوید. فقط یکی از کارها را انجام دهید. با این کار خوشحال باقی می مانید و روی درس بعدی متمرکز می شوید. اگر در چنین مواقعی، مطالعه را متوقف کنید با مشکل بزرگتری روبرو می شوید. اگر این احساس خستگی و احساس عدم توانایی تکرار شد، برنامه خود را تغییر دهید و چیزهای مورد علاقه تری را به آن بیفزایید و به تمام اتفاقات خوبی که بعد از یادگیری زبان برای شما رخ خواهد داد فکر کنید.

5 - در آخر، حتما جشن بگیرید و خوشحالی کنید!

done_all رسیدن به هدف را جشن بگیرید. به نیمه رسیدن را جشن بگیرید. حتی اشتباهات خود را جشن بگیرید! چرا؟ چون ما عموما از اشتباهات خود درس می گیریم و یاد می گیریم. اشتباه به این معنی است که ما بیش از بیش در حال آموختن هستیم. یادگیری انگلیسی سخت است ولی خوشحالی کردن در هر قدم حتی کوتاه باعث افزایش جذابیت و بهبود در روند یادگیری ما خواهد شد.
شما تمام آنچه برای ساخت برنامه مناسب برای یاگیری زبان مورد نیاز است را تا حالا یاد گرفته اید. و برنامه شما نتایج شگفت انگیزی خواهد داشت اگر شما کار را درست انجام دهید.

برای پاسخ گفتن به نظرات ارائه شده، بعد از انتخاب گزینه پاسخ، نظر خود را در فرم پایین ثبت نمایید.

:حاصل عبارت (6 - 6) را در فیلد پایین وارد کنید


برای مشاهده لیست آموزش های ویژه کوبدار گزینه زیر را انتخاب کنید:

لیست آموزش ها