koobdar.ir

وبسایت آموزشی کوبدار

صفحه اصلی زبان انگلیسی دیکشنری کوبدار کامپیوتر و برنامه نویسی برق و الکترونیک
ورود/ثبت نام تماس با ما جستجو در سایت
معنی کوبدار چیست؟
ورود به حساب کاربری ارتباط با ما

مجله آموزشی کوبدار برگ درخت کوبدار

koobdar.ir

برای مشاهده لیست آموزش های ویژه کوبدار گزینه زیر را انتخاب کنید:

لیست آموزش ها

از ما جهت گسترش آموزش های زبان انگلیسی کوبدار حمایت کنید

برای حمایت از ما کلیک کنید

آموزش نصب سنسور حرکتی (چشمی) - فعال سازی زنگ اخبار + ویدیو

در ویدیو آموزشی بالا چه چیزی یاد میگیریم؟

در بسته آموزشی نحوه برق کشی ساختمان، ما طرز کار سنسور چشمی (سنسور حرکتی)، مدار مربوط به آن، مشخصات فنی و اسمی و یکی از کاربردهای مهم آن که روشن کردن لامپ در راه پله ها بود را به صورت کاملا عملی به همراه مفاهیم تئوری بررسی کردیم. در این فیلم آموزشی قصد داریم یکی از کاربردهای بسیار مهم دیگر سنسور حرکتی یعنی فعال سازی زنگ اخبار یا ملودی را با هم یاد بگیریم.

آموزش نصب سنسور حرکتی (چشمی) - فعال سازی زنگ اخبار + ویدیو

فرض کنید که میخواهید سیستمی را تعبیه کنید که صاحب یا مدیر یک فروشگاه یا انبار یا نگهبان یک مکان از ورود افراد به داخل آن مجموعه آگاه شود. یکی از پر کاربرد ترین راه ها برای تحقق این مهم، استفاده از زنگ اخباری است که به کمک یک سنسور چشمی کنترل میشود. به این صورت که هنگام ورود فرد، سنسور، حرکت را تشخیص داده و زنگ اخبار یا ملودی را به صدا در می آورد.

در این آموزش ابتدا مسائل تئوری را به همراه مدار الکتریکی آن بررسی کرده و سپس به صورت عملی نحوه بستن مدار آن را یاد خواهیم گرفت.

این آموزش و آموزش های تکمیلی در حوزه برقکشی ساختمان را می توانید در مجموعه آموزشی برق ساختمان تهیه کنید.

سنسور حرکتی چیست و چه کاربردی دارد؟

تشخیص دهنده حرکتی (سنسور چشمی) یک وسیله الکترونیکی است که برای تشخیص و اندازه گیری حرکت و جابجایی طراحی و ساخته شده است. این سنسورها به طور ویژه در سیستم های امنیتی در منازل و کسب و کارها مورد استفاده قرار میگیرند ولی کاربردهای بسیاری در جاهایی مانند گوشی های تلفن همراه، کنسول های بازی، سیستم های واقعیت مجازی، فعال کردن نورافکن ها، به صدا در آوردن آلارم یا زنگ، فعال کردن یک کلید و حتی ارسال پیام هشدار به پلیس دارند.

انواع سنسورهای حرکتی یا چشمی

دو نوع سنسور حرکتی وجود دارد: سنسورهای حرکتی اَکتیو (active motion sensors) و سنسورهای حرکتی پَسیو (passive motion sensors).

سنسورهای حرکتی اکتیو دارای هر دو بخش ارسال کننده (transmitter) و دریافت کننده (receiver) هستند. این نوع سنسورها، حرکت را با اندازه گیری تغییرات در مقدار صوت یا تشعشع بازگشتی به دریافت کننده تشخیص میدهند. وقتی شیئی در محدوده سنسور، تغییر یا اختلال ایجاد کند، یک پالس الکتریکی به بخش کامپیوتر قطعه ارسال شده و از طریق آن، واحد مکانیکی قطعه عمل میکند.

متداول ترین نوع از سنسورهای اکتیو، سنسورهای آلتراسونیک هستند. این سنسورها با ایجاد و ارسال امواج صوتی، حضور اشیاء را تشخیص میدهند. از انواع دیگر سنسورهای اکتیو میتوان به سنسورهای ماکروویو (که امواج ماکروویو تولید و ارسال میکنند) و سنسورهای توموگرافی (که امواج رادیویی تولید و ارسال میکنند) اشاره کرد.

بر خلاف سنسورهای حرکتی اکتیو، سنسورهای حرکتی پسیو (سنسور استفاده شده در ویدیو آموزشی از همین نوع است)، بخش ارسال ندارند و بجای اندازه گیری اختلاف یا اختلال در ورودی و خروجی، از طریق درک افزایش در تابش موجود در محیط، حرکت را تشخیص میدهند. پر استفاده ترین نوع سنسورهای حرکتی که در سیستم های امنیتی منازل استفاده میشوند، سنسورهای حرکتی مادون قرمز (passive infrared (PIR) sensor) هستند.

این سنسور برای تشخیص تشعشعات مادون قرمزی که به طور طبیعی از بدن انسان ساطع می شوند طراحی و ساخته شده است. وقتی شخصی وارد محدوده این سنسورها میشود، تغییر در تشعشعات مادون قرمز یک بار الکتریکی مثبت در دریافت کننده قطعه ایجاد کرده و این افزایش در تغییر، باعث میشود تا واحد ارسال قطعه، پالس های الکتریکی به بخش کامپیوتر و سپس بخش مکانیکی قطعه ارسال کند که باعث عمل کردن آن قطعه میشود.

سنسورهای حرکتی مبتنی بر مادون قرمز چگونه کار میکنند؟

سنسور مادون قرمز یا سنسور فروسرخ یک وسیله الکترونیکی است که تابش فروسرخ موجود در محیط پیرامون خود را تشخیص داده و اندازه گیری میکند.

تابش فروسرخ به صورت اتفاقی توسط یک ستاره شناس به نام ویلیام هرشل در سال 1800 میلادی کشف شد. او هنگام اندازه گیری دمای طیف های نور سفید، متوجه شد که دما در طیف های نور پایین تر از قرمز بیشتر است. اشعه مادون قرمز برای اینکه طول موجش بیشتر از قدرت تشخیص چشم انسان است، برای انسان قابل مشاهده نیست. هر چیزی که گرما تولید میکند (هر چیزی که دمای بالاتر از حدود 5 درجه کلوین دارد) اشعه مادون قرمز از خود ساطع میکند.

در سنسورهای پسیو مبتنی بر تابش فروسرخ، دو سنسور پیروالکتریک (سنسورهایی که با سرما یا گرما تولید ولتاژ میکنند) وجود دارد و وقتی یک شیئی که گرما تولید میکند (و در نتیجه دارای تابش مادون قرمز است) وارد محدوده شناسایی سنسور میشود، تفاوت اشعه مادون قرمز بین دو سنسور پیروالکتریک اندازه گیری شده و اطلاعات به واحد کامپیوتر و بخش مکانیکی قطعه ارسال میشود و قطعه عمل میکند.

در ادامه بخوانید:

آموزش مفاهیم پایه برق به زبان ساده(+ فیلم) – به همراه تصاویر و توضیحات

نصب فتوسل سه سیمه (+ فیلم) - نحوه عملکرد + نقشه مدار

نیمه رسانای نوع n و p (+ فیلم) - افزودن ناخالصی به نیمه هادی ها

لطفاً نظرات و پیشنهاد های خود را جهت بهبود کیفیت آموزش در قسمت ذیل با ما در میان بگذارید. با تشکر

برای پاسخ گفتن به نظرات ارائه شده، بعد از انتخاب گزینه پاسخ، نظر خود را در فرم پایین ثبت نمایید.

:حاصل عبارت (2 * 3) را در فیلد پایین وارد کنید


برای مشاهده لیست آموزش های ویژه کوبدار گزینه زیر را انتخاب کنید:

لیست آموزش ها