معرفی کتاب "زنگ ها برای که به صدا در می آیند" اثر ارنست همینگوی
دوشنبه 17- دی ماه-1397

هر کس در دنیا باید یکی را داشته باشد که حرف های خود را با او بزند . آزادانه و بدون رودربایسی و خجالت . به راستی انسان از تنهایی دق می کند.
ناقوس مرگ
رمان زنگها برای که به صدا درمیآیند؟ (For whom the bell tolls) رمانی نوشته ی ارنست همینگوی که در سال 1940 منتشر شد. همینگوی این کتاب را طی سفرش به هاوانای کوبا، جزیره ی کی وست فلوریدا و سان ولی ایداهو، در طول سال ١٩٣٩ نوشت. داستان «زنگها برای که به صدا درمیآید» از جنگهای داخلی اسپانیا گرفته شده است و در آن شور انقلابی، زندگی تلخ و شیرین، کینهها، عشقها، پیروزیها و شکستهای مردمان ساده چنان ماهرانه نقاشی شده است که بسیاری آن را برجستهترین اثر همینگوی شناختهاند.
این کتاب حاصل سفر همینگوی به اسپانیا در هنگام جنگ داخلی آن در سال ۱۹۳۷ است. همینگوی در سال ۱۹۳۷ از طرف روزنامه آمریکائی آلیانس به منظور گزارش جنگ داخلی به همراه یک تهیه کننده فیلم راهی اسپانیا شد. در حقیقت وی جایگزین جا دوس پاسوس شد (دوس پاسوس به دلیل کشته شدن همکارش در جنگ، از اسپانیا بازگشته بود). پس از این سفر همینگوی یک بار دیگر در سال ۱۹۳۸ نیز به اسپانیا و شهر مادرید عزیمت کرد و در نبرد ابرو (بزرگترین نبرد جنگ داخلی اسپانیا در حوالی رودخانه ابرو که با شکست جمهوریخواههان در برابر ملیگرایان همراه بود) حضور یافت.
موضوع داستان در مورد مرد جوان آمریکایی، عضو تیپ بین المللی، به نام رابرت جردن است که در خلال جنگ داخلی اسپانیاییها به یک یگان غیرنظامی جمهوری خواه پیوسته است. او به عنوان یک دینامیت کار مامور میشود تا در طی یک حمله، پلی را در شهر سگویا منفجر کند. منظور از صدای زنگ در این کتاب صدای برخواسته از ناقوس کلیسا است که به دلیل مرگ افراد نواخته میشود و اشاره به صدای ناقوس کلیسا در دوران جنگ دارد که برای سربازان کشته شده نواخته میشد.

پس از انتشار، کتاب نامزد جایزه پولیتزر شد. همچنین این کتاب در ماه اول به میزان فروش بیش از ۵۰۰ هزار نسخه رسید که در زمان خود رقم چشمگیری بوده. به تجربه ی شخصی این رمان، اولین کتابی بود که از همینگوی خواندم و شیفته ی شیوه ی روایی و داستان گوییش شدم. همینگوی مبدع سبک "وقایعنگاری ادبی" است و همین شیوه است که رمان هایش را جذاب و خواندنی و منحصر به فرد کرده. در ایران این کتاب با ترجمه ی رحیم نامور در انتشارات نگاه و امیرکبیر به چاپ رسیده و با عنوان "این ناقوس مرگ کیست؟" در نشر افق با ترجمه ی مهدی غبرایی منتشر شده است.
برای پاسخ گفتن به نظرات ارائه شده، بعد از انتخاب گزینه پاسخ، نظر خود را در فرم پایین ثبت نمایید.